zaterdag 24 juli 2010

Zelf doen!

De laatste tijd krijg ik vaak vragen van ontwerpers of mensen die zelf kleding naaien waar ze milieuvriendelijke stof kunnen kopen. En natuurlijk weet ik wel wat adresjes.

Als je een groothandel zoekt kun je bij Bo Weevil in Ermelo terecht. Zij verkopen biokatoen per rol. In Belgie zit Le Chanvrier, die hebben veel keus, van hennep, biokatoen tot bamboe, yakwol, soya, tencel en gerecyclede materialen.
Pure Covers heeft ook mooie stoffen, o.a. de kleurig bedrukte Amerikaanse stoffen van Harmony Art fabrics.

Zoek je stoffen aan de meter voor zelfmaakmode, dan is er natuurlijk Neidig, uit Wageningen (en webshop) waarvan een aantal stalen bij mij in de winkel ligt. Grote keus in kleuren en materialen.

Daarnaast zijn er nog een aantal webwinkels; Natuurstoffen (met ook een winkel in Groningen), Storm op zolder en Sew Natural.

De Harmony Art fabrics zijn per meter te koop bij Natur-elle en Pure Coverz.

Ook bij Ecotex, VanMarieke en Stoffenenstofferen heb je keus uit diverse stoffen per meter. Stoffenenstofferen heeft in hun winkel in Bussum een kleine collectie biokatoen van Westfalenstoffe. VanMarieke heeft ook patronen en fournituren.

En als je liever breit, kun je bij Trikoo terecht voor biologische wol en katoen.

Wil je echt alles weten van biologische stoffen, neem dan contact op met Fioen van Balgooi, eco-effective fashion consultant van Refinity, die is er op afgestudeerd!

Weet je nieuwe adresjes? Laat het ons weten!

Aanvulling januari 2011
webshop StofEerlijk www.stofeerlijk.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten